Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Cod (Morina) Tarifleri

Sebzeli Morina

4 KİŞİLİK

Malzemeler

  • 800 g Morina Fileto
  • 1 Adet Balık Bulyon
  • 500 g Mevsim Sebzeleri
  • (Havuç, Kereviz, Dolmalık Yeşil Biber vb.)
  • 100 g Rendelenmiş Taze Kaşar
  • Tuz ve Baharat

Hazırlanışı

Morina filetolar 200 g.lık porsiyonlara bölünür.

Mevsim sebzeleri yıkanır, küp veya dilim şeklinde kesilerek suda haşlanır. Suyu süzülen sebzeler, yağlanmış ısıya dayanıklı cam fırın tepsisine yerleştirilir. Sebzelerin üzerine filetolar dizilerek, isteğe bağlı miktarda tuz, karabiber ve çeşni baharat serpilir.

Balık bulyon 2 su bardağı sıcak suda eritilir ve filetoların üzerine dökülür. Son olarak rendelenmiş taze kaşar serpilerek önceden ısıtılmış 180 °C lik fırında 15 dakika pişirilir.

Haşlanmış patates ve pilav ile servis edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın